Natuurlijk voor uw paard privacyverklaring
Natuurlijk voor uw paard verwerkt persoonsgegevens overeenkomstig deze privacyverklaring.
Verwerkingsdoeleinden
Natuurlijk voor uw paard verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van klanten voor klanten- en orderbeheer (o.a. klantenadministratie, opvolgen van bestellingen/leveringen en facturatie.
Rechtsgrond(en) van de verwerking
Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1. [(a) toestemming,] [(b) (noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst),] [(c) (noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting)], [(f) (noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belang om te ondernemen)] van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
[In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. a) (toestemming), heeft de klant steeds het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken.]
Overmaken aan derden
Indien dit noodzakelijk is ter verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, zullen de persoonsgegevens van de klant worden gedeeld met andere vennootschappen (van de natuurlijk voor uw paard] groep) binnen de Europese Economische Ruimte die rechtstreeks of onrechtstreeks met Natuurlijk voor uw paard verbonden zijn of met enige andere partner van Natuurlijk voor uw paard
Natuurlijk voor uw paard garandeert dat deze ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van de persoonsgegevens.
Bewaarperiode
De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding).
Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens
De klant heeft te allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 (f), met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.
Bovendien, heeft de klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap.
Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om:
  • zelf de instellingen van zijn klantenaccount aan te passen; en/of
  • een email te verzenden naar het volgende e-mailadres: [aan te vullen];
Direct marketing
De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens met het oog op direct marketing.
Klacht
De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).

 

Download algemene voorwaarden


Om onze klanten een zo goed mogelijke service te bieden, vinden wij het belangrijk dat u zich bij iedere vraag of klacht onmiddellijk tot ons wendt. Enkel zo kunnen wij onze klanten tevreden houden !
 
Contacteer ons via info@natuurlijkvooruwpaard.com
of telefonisch op +32 (0)479/28 48 16.

Hoe bestellen?

Door het winkelmandje te vullen. Dan kies je de levering in het gewenste land en de betaalmethode. Dan op bestelling afronden klikken. Dan moet u uw gegevens invullen en dan krijg een bevestigingsmail met uw bestelling erop. Indien het bestelde product niet meer voorradig zou zijn, word u daarvan verwittigd met vermelding van de leveringsdatum. Indien gewenst proberen we u een vervangartikel aan te bieden van dezelfde kwaliteit.

Hoe betalen?

Via storting op het rekeningnummer 
IBAN : BE 79 7310 3950 4233

BIC code : KREDBEBB
Nadat we uw betaling op onze rekening ontvangen hebben, worden de goederen zo snel mogelijk verzonden. Er zijn met de IBAN/BIC code normaal gezien geen transactiekosten naar het buitenland.

 

Verzending?

Gebeurt via de post. Indien u niet thuis bent ontvangt u een formulier in uw brievenbus met verdere info. U kan indien gewenst een ander leveringsadres opgeven dan uw eigen adres.

Wanneer levering?

We streven ernaar om, na ontvangst van uw betaling, uw goederen zo snel mogelijk te versturen (normaal gezien binnen de 3 werkdagen). Vraag gerust meer info over de leveringstermijn.

Retourneren van producten ?

 Producten die worden aangekocht bij Nauurlijk voor uw paard kunnen binnen de 14 dagen terug gestuurd worden. U dient hiervoor contact met ons op te nemen via info@natuurlijkvooruwpaard.com. Retourzendingen worden enkel geaccepteerd indien het product onbeschadigd of ongebruikt in de originele verpakking bevindt. Het aankoopbedrag worden binnen de 14 dagen door natuurlijk voor uw paard terug gestort.

Let op: Verzendkosten zijn voor de koper !

Ons retouradres is:
Natuurlijk voor uw paard
Vanoirbeek Irissa
Bilterweg 70
3840 Borgloon (België)

Wat bij foute levering?

 Gelieve een contactformulier in te vullen met je vraag en bestelnummer.

Ik vind niet wat ik zoek?

Geen probleem, stuur ons een mail met vermelding van het gewenste artikel en we zoeken het op. U ontvangt een mailtje met meer info, de leveringstermijn en prijs. Nog niet alles staat op de site, dus probeer het gewoon!

Wat als een artikel niet meer in stock is?

Wij sturen u een mailtje met de leveringsdatum erbij. Dit kan snel gaan. Je wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer uw artikel terug voorradig wordt.

Zadelpassen, wat en hoe?

Het zadelpassen is een veelgestelde vraag. Er is een tarief voorzien van 25,00 € voor het passen van alle zadels. Dit zowel voor nieuwe als occasiezadels. Hierbij komt een kilometervergoeding van 0,22 €/km, vertrekkende vanuit de winkel te Borgloon.
 Koopt u een zadel bij ons, dan vervalt natuurlijk het pas bedrag en misschien zelf de verplaatsingskost (hangt af van de aankoop).
 Indien meer vragen of voor afspraak, bel rechtstreeks naar 0479/28 48 16 (Vanoirbeek irissa)

Hoe weet ik wanneer ik betaald heb?

 U krijgt een automatische mail van ons met de bevestiging dat we je betaling ontvangen hebben. Dan is het enkel nog wachten op de levering aan huis. Indien u gekozen hebt "voor zelf afhalen" kan uw bestelling daarna afgehaald worden in onze winkel
Let op: Bij afhaling in de winkel in Borgloon kan enkel CASH betalen !!

Leveringskosten?

De verzendingskosten zijn de kosten die de post rekent om het pakje naar je thuis te versturen. Daar komt enkel een minimale kost bij voor de verpakking.